Конгрес в Італії

З 7 по 10 березня 2012 року в місті Флоренція (Італія) відбувся 15 Світовий конгрес з гінекологічної ендокринології. В ньому взяли участь науковці та клініцисти з багатьох країн світу, в тому числі з України. Наш університет представляла д.мед.н. проф. Оксана Анатоліївна Андрієць.Програма конгресу.Наводимо звернення Президента Міжнародного товариства з гінекологічної ендокринології д-ра Андреа Ґенаццані (на фото) до учасників конгресу.З оригіналом звернення (англійською мовою) можна ознайомитись за наступним посиланням.Світовий конгрес є основним місцем зустрічі членів та друзів Міжнародного товариства з гінекологічної ендокринології. Впродовж років він динамічно змінився і перетворився на подію видатної наукової значимості. Всесвітній конгрес з гінекологічній ендокринології пропонує безпрецедентну кількість можливостей для наукового і професійного зростання учасників.  Фахівцями-лідерами в області гінекологічної ендокринології та репродуктивної медицини буде засновано традиційний міжнародний факультет, який передбачатиме унікальні можливості в області науки і практики, що буде найкращою відзнакою цього з'їзду.

Ми всі знаємо, що наша область медицини розвивається зі швидкістю, яка стає все більш і більш важкою для наслідування. Інтернет і наукові публікації дають нам масу нових понять, які важко відстежити в перспективі. Однією з основних задач Міжнародного товариства гінекологічної ендокринології протягом багатьох років було надання фахівцям ефективних інструментів для фільтрації та інтерпретації постійно зростаючого масиву знань. Таким чином, лікарі можуть якнайкраще чином використовувати плоди розвитку науки для покращення допомоги пацієнтам. Наші зусилля в цьому напрямі є досить помітними. Наприклад, на 14-му з'їзді нам вдалося  збільшити науковий вплив конгресу, що майже в два рази збільшило кількість представлених тез та матеріалів у порівнянні з попередньою зустріччю.

Ми допомогли блискучим молодим вченим з усього світу приєднатися до нас у Флоренції, де 100 кращих доповідачів отримали безкоштовну реєстрацію та проживання. Ми поширюємо науковий зміст з'їзду за допомогою унікального і ефективного онлайн-конгрес-сервісу, де кожен бажаючий може отримати доступ і слухати практично в режимі реального часу презентації з Флоренції, допомагаючи нашим лідерам охопити найвіддаленіші регіони світу. Подібний вплив не можна було собі уявити ще кілька років тому. Крім того, ми розробили змістовний і зрозумілий e-mail-бюлетень "The GynEndo News", який щомісячно приносить інформацію щодо роботи нашого наукового товариства і наших конгресів до багатьох електронних скриньок.

Але ми вважаємо, що цього все ще недостатньо.

Починаючи з 14-го конгресу у Флоренції, народилася Міжнародна школа гінекологічної ендокринології та репродуктивної медицини. Робота школи, яка є філією нашого товариства, присвячена розвитку освіти і має на меті допомогти лікарям вивчати і практикувати мистецтво гінекологічної ендокринології. Перший міжнародний курс був проведений у Флоренції. Після цього успіху будуть організовані виїзні курси, щоб принести знання в якнайдоступнішому вигляді до всіх регіонів світу.

Отже, наше товариство живе і яскраве, і ми сподіваємося, що кількість членів нашої великої родини буде продовжувати зростати. Розвиток науки і практики є нашою кінцевою метою, і вашвнесок є ключем до цієї місії. Приєднуйтесь до Міжнародного товариства гінекологічної ендокринології у Флоренції!

Формуйте майбутнє нашої дисципліни з нами!

Andrea Р. Genazzani

Президент International Society of Gynecological Endocrinology.

На фото: проф. Оксана Андрієць та проф. Андреа Ґенаццані.