Підсумкова медична рада - 2012

30.01.2013 р. в міському клінічному пологовому будинку №1 м.Чернівці відбулася розширена медична рада за підсумками 2012 року. В ній взяли участь адміністрація та колектив пологового будинку, колективи кафедр акушерства та гінекології з курсом дитячої та підліткової гінекології і акушерства та гінекології ФПО БДМУ, а також представники управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради.На початку засідання виступив головний лікар установи к.мед.н. доц.  Дмитро Георгійович Манчуленко з кон'юнктурним звітом-аналізом діяльності пологового будинку №1 за 2012 рік.

Кон’юнктурний звіт-аналіз...кого клінічного 2012-2013

Після нього слово взяв заступник головного лікаря з медичної частини Василь Єфремович Ринжук з аналізом лікувальної роботи пологового будинку в 2012 році.

Аналіз роботи пологового будинку №1 за 2012

Як видно з матеріалів доповідей, наведених вище, підсумки лікувальної роботи пологового будинку №1 м. Чернівці в 2012 році можна вважати задовільними. Зокрема, зросла абсолютна кількість пологів в лікувальній установі (2568). Один з найважливіших показників роботи рододопоміжного закладу - перинатальна смертність - склав в 2012 році 11,84 промілле. Відсоток кесарських розтинів склав 23,9%. Партнерські пологи склали 92,9%.

З доповіддю, що була присвячена провадженню Європейських принципів перинатальної допомоги, виступила завідувач І акушерського відділення Лариса Степанівна Архипова.

Архипова Л.С.2012

Завідувач відділення патології вагітних к.мед.н. Олена Миколаївна Албота представила на розсуд присутніх підсумки роботи відділення за 2012 рік.

аналіз роботи 2012_1

Завідувач відділення неонатальної реанімації к.мед.н. Наталя Іллівна Калуцька доповіла про роботу неонатальної служби пологового будинку в 2012 році.

Калуцька

Завідувач жіночої консультації к.мед.н. Тетяна Василівна Марчукова прозвітувала про діяльність очолюваного нею підрозділу у 2012 році.

Марчукова Т.В.

Медична рада продовжилася жвавою дискусією. Від Буковинського державного медичного університету виступили завідувач кафедри акушерства та гінекології з курсом дитячої та підліткової гінекології проф. Оксана Анатоліївна Андрієць та завідувач кафедри акушерства та гінекології ФПО Олександр Михайлович Юзько. Потім слово взяла представник управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради Лариса Василівна Мельничук, яка від імені міської влади висловила подяку трудовому колективу пологового будинку і профільних кафедр за роботу в 2012 році, а також окреслила шляхи щодо можливого покращення роботи нашого лікувального закладу в світлі майбутнього його реформування і створення перинатального центру.

Також на нараді були продемонстровані фотографії, що ілюструють сучасні підходи в роботі нашого закладу.