Підсумкова медична рада

Д. Манчуленко

26.01.2012 в пологовому будинку №1 м. Чернівці відбулася розширена медична рада за підсумками 2011 року. В ній взяли участь адміністрація та колектив пологового будинку, колективи кафедр акушерства та гінекології з курсом дитячої та підліткової гінекології і акушерства та гінекології ФПО БДМУ, а також представники управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради.На початку засідання виступив головний лікар установи Дмитро Георгійович Манчуленко з кон'юнктурним звітом-аналізом діяльності пологового будинку №1 за 2011 рік.Після нього слово взяв заступник головного лікаря з медичної частини Василь Єфремович Ринжук з аналізом лікувальної роботи пологового будинку в 2011 році.

В. Ринжук

Як видно з матеріалів доповідей, наведених вище, підсумки лікувальної роботи пологового будинку №1 м. Чернівці в 2011 році можна вважати задовільними. Зокрема, зросла абсолютна кількість пологів в лікувальній установі (2497), в стаціонарі народилося 2526 дітей (з них 2513 живонароджених). Один з найважливіших показників роботи рододопоміжного закладу - перинатальна смертність - склав в 2011 році 6,7 промілле (17 випадків, з них 13 - мертвонароlжених), що наближається до європейських показників. Відсоток кесарських розтинів склав 26,2% (656 випадків). Партнерські пологи склали 92,5% (2310 випадків).

Медична рада продовжилася жвавою дискусією. Зокрема, в ній взяли участь завідувачі відділень пологового будинку Лариса Степанівна Архипова, Ілля Васильович Кошурба, Олена Миколаївна Албота, Світлана Андріївна Маланчук. Від Буковинського державного медичного університету виступила завідувач кафедри акушерства та гінекології з курсом дитячої та підліткової гінекології проф. Оксана Анатоліївна Андрієць. Потім слово взяла головний акушер-гінеколог управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради Світлана Ярославівна Ткачик, яка від імені міської влади висловила подяку трудовому колективу пологового будинку і профільних кафедр за добрі результати в 2011 році, а також окреслила шляхи щодо можливого покращення роботи нашого лікувального закладу в світлі майбутнього його реформування і створення перинатального центру.