Привітання ректора Т.М. Бойчука з нагоди Дня студента

Post date: Nov 21, 2016 10:37:49 AM

Шановні студенти Буковинського державного медичного університету!

Щиро вітаю Вас зі святом – Міжнародним днем студента. Студенти завжди були найбільш волелюбною, незалежною та свободомислячою частиною суспільства, своїм ентузіазмом, молодістю надихали, були генераторами позитивних змін. Переконаний, що Ваші знання і вміння стануть надійною запорукою розквіту охорони здоров’я Буковинського краю та України.

На сьогодні, в БДМУ навчаються близько 6 тисяч студентів. Відзначу, що в університеті створено всі умови для всебічного розвитку студентства і приємно, що студенти-медики гідно проявляють себе в навчанні, науці, студентському самоврядуванні, спорті, волонтерстві, просвітницькій діяльності та творчості.

Завдяки Вашій наполегливій праці, дорогі студенти, БДМУ став лідером за результатами складання ліцензійних інтегрованих іспитів. За результатами рейтингового оцінювання діяльності у розділі «Навчально-методична робота» БДМУ посідає ІІ місце серед медичних ВДНЗ України. Студенти вишу гідно презентують БДМУ під час проходження навчання та стажування в кращих медичних закладах Європи за грантовими програмами.

Потужно розвивається в університеті студентська наука. За минулий навчальний рік більше тисячі студентів БДМУ стали учасниками наукових форумів, 152 – переможцями конференцій, 15 – переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 3 – лауреатами премій НАМН України та Асоціації ВМНЗ України за кращі наукові роботи.

Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих вчених (BIMCO) – найбільший медичний форум, який цьогоріч налічував 36 наукових секцій та 18 клінічних майстер-класів. BIMCO є партнером 10 медичних вищих навчальних закладів Європи та світу.

На високому рівні в університеті організовано студентське самоврядування. Студентська рада БДМУ наділена всіма правами, щоб якнайкраще зорганізувати навчання та побут студента-медика. Цьогоріч з ініціативи Студради відбулася І Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих учених «Формування громадянської позиції в системі органів студентського самоврядування», яка об’єднала понад 400 талановитих студентів з України, Чехії, Німеччини та Польщі.

Студенти БДМУ – лідери волонтерського руху Буковини – традиційно проводять благодійні та просвітницькі заходи, залучаючи до них чернівчан, а також заходи національно-патріотичного спрямування, благодійні та санітарно-просвітницькі акції, присвячені тематичним дням та з метою формування здорового способу життя.

Учасники мистецьких студій палацу «Академічний» успішно презентують університет на численних Міжнародних та Всеукраїнських творчих конкурсах.

Студенти БДМУ пропагують здоровий спосіб життя та займаються спортом. Є серед студентів-медиків спортсмени, які з честю відстоюють університет на змаганнях. За минулий начальний рік студенти університету завоювали призові місця на Всеукраїнських змаганнях (10 медалей), на Міжнародних (27) та на Обласних та міських (174) загалом – більше 200 нагород.

Шановні студенти, в БДМУ Ви не тільки здобуваєте професію, але й формуєте власну особистість, активну громадянську позицію, проявляєте свої таланти і з честю несете звання «Студент-медик». Зичу Вам невичерпного творчого натхнення, наполегливості та великих успіхів у навчанні.

З повагою,

Ректор              Тарас Бойчук

Джерело: офіційний сайт БДМУ