Онлайн-конференція "Схід і Захід разом"

Post date: Oct 3, 2017 7:00:49 PM

27.09.2017 р. Харківському національному медичному університеті розпочала роботу  міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання акушерства, гінекології та дитячої гінекології». Цьогорічний захід відбувся на честь 5-річчя кафедри акушерства, гінекології та дитячої гінекології ХНМУ, в пам’ять 85-річчя з дня народження заслуженого діяча науки і техніки України професора М.Г. Богдашкіна. У заході взяли участь акушери-гінекологи, дитячі гінекологи, педіатри, дитячі хірурги, підліткові терапевти, сімейні лікарі, ендокринологи, керівники структурних підрозділів та закладів охорони здоров’я з регіонів, науковці з провідних науково-дослідних установ МОЗ України та НАМН. На конференції розглядалися питання сучасних акушерських проблем (у тому числі у неповнолітніх), репродуктивного потенціалу та його збереження у молоді, проблеми гінекологічних захворювань та сучасні технології їх діагностики, лікування та реабілітації в дитячому, підлітковому та репродуктивному віці, реабілітація в дитячій та підлітковій гінекології тощо.

Відкриваючи захід, до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи  ХНМУ Валерій М’ясоєдов. Він привітав присутніх – громадськість, яка опікується проблемами репродуктивного здоров’я населення України – у Харківському національному медичному університеті, який вже понад 210 років ефективно поєднує науку, освіту і практичну діяльність. «Є багато форм поєднання, проте такі науково-практичні конференції належать до того підґрунтя, що закладає основу для майбутнього здоров’я України й майбутнього реформування системи охорони здоров’я. Ми розуміємо, що сьогодні відбувається багато складного в житті нашої країни, і реформування медичної галузі належить до цієї категорії. Проте не можна створювати щось, не спираючись на історичні коріння. Тому те, що цей захід присвячений 5-річччю заснування кафедри, 85-річчю з дня народження одного з основоположників харківської вищої медичної акушерсько-гінекологічної школи, і свідчить про велике та світле майбутнє і нашої країни, і репродуктивного здоров’я. Я дякую, що ви знайшли можливість відвідати науковий форум, і впевнений, що він сприятиме розмові не лише про наукові здобутки, а й про те, як нам проводити наші спільні дії далі». Валерій Васильович подякував колективу кафедри і особисто її завідувачу – доктору медичних наук, професору Ірині Тучкіній за ідею проведення такого заходу і його організацію. Він також висловив сподівання, що дана конференція стане традиційною.

Джерело: офіційний сайт ХНМУ.

Нижче можна переглянути відеотрансляцію конференції.

Від кафедри акушерства та гінекології Буковинського державного медичного університету участь в роботі конференції з онлайн-доповідями взяли асистент Оксана Боднарюк (час доповіді 2:59:00 від початку трансляції) та доцент Андрій Бербець (час доповіді - 4:50:00 від початку трансляції).