Співпраця з громадськістю - запорука успіху

Post date: Apr 8, 2014 10:51:53 PM

09.04.2014 р. Розміщуємо на нашій сторінці матеріал, присвячений першим крокам Оксани Андрієць, як організатора медичної галузі Буковини. Джерело: Чернівецьке обласне об'єднання "Майдан".

З тісної співпраці з громадою розпочалась робота у претендента на посаду директора Департаменту охорони здоров'я та цивільного захисту населення ОДА Оксани Андрієць. Буквально у перші дні відбулась ділова зустріч з представниками комісії з охорони здоров'я і соціального захисту населення при ЧОО «Майдан», а згодом комісія у повному складі завітала в приміщення Департаменту. Зацікавлена, щира розмова керівництва Департаменту та представників громади довела: в обох структурах працюють люди не байдужі, які прагнуть змін, які хочуть подолати найганебніші явища суспільного життя: корупцію, побори, хабарі, непрозорі фінансові схеми. 

Керівник комісії - Лариса Хомко - ознайомила присутніх з алгоритмом роботи громадської структури, запропонувала обговорити питання створення та функціонування наглядової Ради, наголосивши, що це - контролюючий орган, який здійснює тісний зв»язок між лікарнями і пацієнтами та відстоює їх права. Члени комісії також наголошували, що наглядові ради будуть працювати у тісній співпраці з Департаментом та адміністраціями лікарень, надавати їм необхідну медійну підтримку та юридичну допомогу, сприяти розвитку медичних закладів, створенню належних умов праці медичного персоналу, залученню інвестицій задля поліпшення якості та доступності медичних послуг.

- Я думаю, що ми тут надовго, будемо разом вчитись і разом працювати, щоб змінити наше життя. – сказала Лариса Хомко. - Країна змінилась, ми змінились. Прийшли люди, які пропустили через серце і душу Майдан, і ми спуску не дамо ні собі, ні іншим. Є ще у багатьох таке розуміння ієрархічної драбини – тут, внизу громада, а зверху – очільники. Неправда. Після Майдану і Небесної Сотні немає в нашому бутті ні очільників, ні громади. Є люди, які в цій країні однакові перед Богом. Герої Майдану життя віддали за наше з вами майбутнє, і тому ми сьогодні повинні працювати так , щоб ця мрія збулась.

Керівництво Департаменту в особі Оксани Андрієць, Марії Поліщук, Івана Тріски уважно поставилось до пропозицій членів комісії. Підтримали ідею створення лікарняних кас та спеціальних Фондів, висловили готовність обговорити проблеми запровадження страхової медицини, а також перспективи інтеграції галузі у європейський простір. Висловились також і на підтримку створення наглядових рад, що, безперечно, лише сприятиме чіткій та злагодженій роботі.

На думку Оксани Андрієць, - наглядова рада - це ефективний дорадчий орган, який бере безпосередню участь у роботі системи охорони здоров'я. Адже більшість членів комісії – лікарі, студенти-медики. А комісія ставить за мету і соціальний захист медичного працівника, і поліпшення роботи лікувальних установ, і пошук нових шляхів фінансування галузі. Власне, це ще один місточок між лікарем і пацієнтом заради створення якісної і доступної медичної допомоги людям. 

Реальні кроки співпраці галузевої комісії ЧОО «Майдан» і Департаменту охорони здоров'я та цивільного захисту населення засвідчили: на Буковині не на словах, а на ділі народжується громадянське суспільство. Громада послідовно і впевнено йде шляхом об»єднання влади і людей навколо високої ідеї створення справжніх європейських цінностей, головною з яких є Людина, її гідність і честь.